2010. augusztus 15., vasárnap

könyvelemzés

nem tudom, kit mennyire érint meg ez a téma, de nem olyan régen kezembe került az a könyv, amit egész eddigi életem során, mióta elkezdtem olvasni, el akartam olvasni.


ez a Sorstalanság.


a könyv maga rendkívül egyszerű, és a betűszedés, valamint a kis méret első látásra azt sugallná, hogy ez nem egy hatalmas mű lesz - terjedelmét tekintve - 
nos maga a tartalom viszont szöges ellentétben áll ezzel. 
az egész mű 9 fejezetből áll. 9 szívszaggató fejezet.
annyira furcsa egy 15 éves fiú fejével gondolkozni, aki olyan ártatlan mint egy szende ibolya. fogalma sincsen róla, hogy mi történik körülötte. a sárga csillagot, mint egy kitüntetésként hordja, és már-már büszke arra, hogy milyen megkülönböztetett szerepe van a világban.
persze ez a világban fordított jelentéssel bír az ő általa gondolt változat.
15 évesen, hogyan lehet ennyire ártatlannak lenni?!


manapság mást sem hallani egy 15 évestől, hogy mennyit ivott, hogy elment beatbeach-re és volt ott egy tök cuki pasi vagy egy lány kurvajó lökhárítókkal.
- természetesen ezek alól számomra kivételt képeznek a koncertek, hiszen az a kultúrát és önmagunk kiművelését szolgálják - 
ezekkel persze nincsen semmi gond, az ismeretlen terepek mindig is vonzották az embert. a problémám - nem mintha számítana mivel nem vagyok szaktekintély - a korai szexuális élettel van.
van egy ismerősöm, akit már 12 éves korában megreszeltek. hát nem csodálatos?
egyszer a COOL-on - a tévécsatornán - volt a Csides Kata percek. szexuálpszichológus a nő.
tehát a kérdés az volt, hogy miért nem tud a lány 15 évesen elélvezni, annak ellenére, hogy a pasija 20 percen keresztül az ujjaival próbálta csúcsra jutattni.
nos a válaszra nem 100%-osan emlékszek de körvonalazom:


"nos, aranyom, lehet hogy te már késznek érzed magad egy szexuális viszonyra, ami testileg még lehet oké, de agyban még közel sem vagy ott apukám. 15 évesen a kis barlangodat még pöckölésre lehet használni, élvezetszerzésre semmiképp. arra várjál még vagy 5 évet drágaságom."


tehát visszatérve, Köves Gyuri 15 évesen még kártyázott a szomszéd gyerekekkel és idpben otthon volt vacsorára.
persze tudom, hogy ez 66 évvel ezelőtt volt, és haladni kellene a korral.
de mit jelent ez, hogy haladni a korral? mivan ha a kor annyira gyors, hogy képtelenség lépést tartani vele.
manapság tömény erotikát sugároznak az ember felé. tejreklám szituációja: bögyös bajor parasztlány 2 korsó tejjel a kezében.
és még itt is! mindenhol fertőz! nem mintha ezek a látványok nem lennének csábítóak, de hát többnyire elérhetetlen. az emberekbe táplálják ezt a hollywoody szarságot, a "tökéletességet", miközben valljuk be, az emberek kevés százaléka él "tökéletességben".
persze ez az ideálnak való megfelelés mindis is megvolt az emberiség azon nevű listáján, aminek emberi etikett és gondolkodásmód a neve. persze ez a XXI. századi norma egy újabb fűző a testeden.
50 évvel ezelőtt az USA-ban még a gyöngysoros pulykasütő háziasszony volt a leghőbb elvárás amit egy nővel szemben támasztottak. add fel a karriered és menj a tűzhely mellé mezítláb, gyerekkel a karodon! a férfi pedig pipázgatva aktatáskával ment el munkába, és vacsorára otthon volt. néha néha félre kefél, mert ugye boldogtalan.
ma pedig? legyél szexi, mutass jól bikiniben vagy strandgyatyában, kocka legyen a hasadon mindenütt, nem árt ha tudsz főzni, de mehetünk étterembe is!


néha úgy érzem, annyira nem vagyok ebbe a világba való, mikor kiülök a teraszra egy könyvet kávéval vagy egy pohár borral olvasni.mindezt szombat este. ugye milyen furcsa? nem bítbics.


mert van hogy a lelked nem ebbe a világba való...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése